België | Belgique

VAAK GESTELDE VRAGEN DOOR ONZE GEBRUIKERS

VRAGEN OVER ROODHEID

Wat is roodheid van de huid?

Roodheid van de huid is een veelvuldig voorkomend cosmetisch probleem dat zich uit in rode plekken op de huid, meestal op wangen en neus. De oorzaak is meestal een sterkere doorbloeding van de bloedvaten op de plek die roodachtig door de gezichtshuid schemert. Deze roodheid in het gezicht kan opnieuw optreden of langere tijd duren. Blijft de roodheid permanent bestaan, spreken dermatologen van couperose. Bijna 1 miljoen Belgen, vooral vrouwen, hebben met dit nare cosmetische fenomeen te kampen. Voor velen betekent dit een sterke beperking van hun levenskwaliteit.

Hoe ontstaat roodheid van de huid?

Roodheid van de huid ontstaat meestal door een sterkere doorbloeding van de vaten bij de wangen en de neus: De bloedvaten onder de huid verwijden, worden doorzichtig en schemeren roodachtig door de huid. Op oudere leeftijd wordt dit fenomeen door de dunner wordende huid versterkt. Behalve door het normale ouder worden van de huid wordt het ontstaan van roodheid o.a. door de volgende factoren versterkt: Bindweefselzwakte, verkeerde huidverzorging, ongezonde voeding, stress, alcohol en schadelijke UV-straling in de zomer en in de winter.

Is roodheid van de huid ongevaarlijk of gevaarlijk?

Roodheid van de huid is meestal alleen een storende esthetisch probleem zonder ziektebeeld. Toch geldt daarbij principieel: indien u veranderingen aan de huid opmerkt waarover u zich zorgen maakt, laat de oorzaak dan altijd door een dermatoloog (huidarts) vaststellen.

Hoe kan roodheid van de huid (bijvoorbeeld couperose) effectief worden bedekt?

Met de speciale crème Deruba voor roodheid van de huid (couperose) kunt u roodheid van de huid effectief bedekken. Want Deruba bevat pigmenten in microcapsules die direct bij huidcontact fijne kleurpigmenten afgeven. Deze kunnen de roodheid direct camoufleren (direct effect). Bovendien kunnen speciaal ontwikkelde groene kleurpigmenten de roodheid van de huid neutraliseren. Meer over het directe effect van Deruba.

Kan roodheid van de huid langdurig worden verzacht?

Ja, met de speciale crème Deruba. Want deze bevat de speciale formule met de actieve stof α-Bisabolol, die kalmerend is voor de huid en roodheid van de huid aantoonbaar kan verzachten (langdurig effect). Meer over het langdurige effect van Deruba.

Wat kan ik doen om het ontstaan van nieuwe roodheid van de huid tegen te gaan?

Speciaal hiervoor werd de UV-filter combinatie met beschermingsfunctie voor de speciale crème Deruba ontwikkeld. Deze blokkeert een groot deel van de UVB-straling evenals de UVA-straling effectief. Zo kan de gevoelige huid optimaal tegen UV-straling worden beschermd en het ontstaan van nieuwe roodheid kan worden gereduceerd (beschermend effect). Meer over het derde effect van Deruba.

VRAGEN OVER DERUBA

Wat is Deruba?

Deruba is een speciale crème die door dermatologische experts speciaal tegen roodheid van de huid (bijvoorbeeld couperose) is ontwikkeld. Deruba kan roodheid van de huid met zijn unieke 3-voudige effect direct verbergen, voor langere tijd verzachten en het ontstaan van nieuwe roodheid voorkomen: direct effect, langdurig effect en beschermend effect.

Hoe werkzaam is Deruba?

Deruba bestrijd roodheid van de huid met een uniek 3-voudig effect:

1) Direct effect – laat roodheid van de huid door pigmenten in microcapsules direct verdwijnen*

2) Langdurig effect – bestaande roodheid van de huid wordt voor langere tijd verminderd

3) Beschermend effect – kan het ontstaan van nieuwe roodheid door de UV-filter combinatie met SPF 50+ voorkomen

Waar is Deruba verkrijgbaar?

Deruba is zonder recept en uitsluitend in de apotheek verkrijgbaar. Mocht uw apotheek Deruba nog niet op voorraad hebben, dan wordt deze besteld en kan binnen enkele uren worden afgehaald. Geef uw apotheker gewoon het CNK nummer: 3981784. Als alternatief kunt u Deruba hier ook via de apotheek van uw keuze via het internet bestellen.

Hoe wordt Deruba gebruikt?

Smeer de speciale crème Deruba dagelijks ‘s morgens op de gereinigde gezichtshuid en verdeel de crème gelijkmatig. Mocht dit nodig zijn, kan de crème ook voor hals en decolleté worden gebruikt. Wij raden aan Deruba minstens voor een periode van 8 weken te gebruiken.

Wat is de aanbevolen gebruiksduur van Deruba?

Wij raden aan Deruba minstens voor een periode van 8 weken te gebruiken. Gebruik is ook voor een langere periode geschikt.

In welke verpakkingsgrootte is Deruba verkrijgbaar?

Deruba is verkrijgbaar in de verpakkingsgrootte 30 ml.

Is Deruba ook voor de gevoelige huid geschikt?

Deruba bevat geen paraffine-olie, parabenen en geen PEG- of PGG-verbindingen. Daarom is de crème speciaal voor de behoeften van de gevoelige huid en huid met roodheid geschikt. Dermatologen beoordelen de verdraagzaamheid van Deruba voor de huid als “zeer goed”!

Is de verdraagzaamheid van Deruba voor de huid dermatologisch bevestigd?

Ja, dermatologen beoordelen de verdraagzaamheid van Deruba voor de huid “zeer goed”!