België | Belgique

ROODHEID VAN DE HUID – WAT EXPERTS AANRADEN

U lijdt aan roodheid van de huid (zoals bijvoorbeeld couperose)? Hier kan Deruba helpen. Daarnaast hebben wij samen met onze dermatologische experts nog de volgende tips voor u samengesteld:

VERMIJD EXTREME TEMPERATUREN

Wanneer de huid is blootgesteld aan hoge temperaturen, is ze sterker doorbloed. Tijdelijke roodheid is dan het resultaat. Wanneer, zoals in de sauna of in de winter, abrupte temperatuurveranderingen van heet naar koud ontstaan, dan verwijden de vaten en vernauwen ze weer. Dit betekent inspanning voor de vaatwanden en kan tot permanente roodheid leiden.

GEZOND EN VETARM ETEN

Zorg voor een gezonde, gebalanceerde voeding met naar mogelijkheid weinig dierlijke vetten. Ook heel zure of gekruide voeding kan negatieve gevolgen hebben voor het huidbeeld. Want ze zorgen voor het verwijden van de vaten en op die manier ook voor het ontstaan van roodheid van de huid.

AFZIEN VAN ALCOHOL- EN SIGARETTENGEBRUIK

Alcohol, nicotine en cafeïne kunnen aan vaatverwijding bijdragen. Dat zorgt ervoor dat ze verdere risicofactoren voor roodheid van de huid zijn. Rook het liefst helemaal niet of zo weinig mogelijk. In plaats van alcohol en koffie, voldoende water en ongezoete (geen hete!) thee drinken (in ieder geval 2 liter per dag).

TEGEN UV-STRALING BESCHERMEN

Het gezicht is in het bijzonder blootgesteld aan UV-straling – zowel in de zomer als in de winter. Vermijd fel zonlicht en bescherm uw gevoelige gezichtshuid. Deruba bevat de UV-filter combinatie, die schadelijke UVA- en UVB-straling voor een groot deel kan blokkeren. Let op! Ook een bezoek aan de zonnebank kan tot beschadiging van de bloedvaten leiden en moet daarom eveneens worden vermeden!

DE JUISTE HUIDVERZORGING KIEZEN

Veel crèmes en make-up zijn erg vettend en kunnen de poriën verstoppen. Dat kan een opeenhoping van warmte in de huid tot gevolg hebben. Het gevolg: nog meer of sterkere roodheid van de huid.

Hier vindt u meer over de manier waarop de speciale crème Deruba u bij cosmetische roodheid kan helpen en hoe u gevoelige gezichtshuid adequaat kunt verzorgen!

STRESS VERMIJDEN

Drukte en stress kunnen ervoor zorgen dat roodheid van de huid gemakkelijker ontstaat. Want ook dat kan naast vet eten leiden tot een sterkere doorbloeding van de gezichtshuid.

Rat unseres Derma-Experten:

„Lassen Sie sich auch von dauerhaften Hautrötungen nicht unterkriegen! Mit Deruba haben wir eine Spezialcreme für Sie entwickelt, die Hautrötungen mit ihrem einzigartigen 3-fach-Effekt sofort kaschieren, längerfristig mildern und das Auftreten neuer Hautrötungen kann reduziert werden. Gleichzeitig hat Deruba die leichte Textur sowie die pflegenden und gesichtstönenden Eigenschaften einer Tagescreme oder eines Make-ups. Überzeugen Sie sich selbst!“
Dr. Stefan Müller