België | Belgique

INTENSIEF DERMATOLOGISCH ONDERZOEK HAD SUCCES

DIT ZEGT DE CHEF VAN DE AFDELING ONTWIKKELING DR. STEFAN MÜLLER.

„Deruba is een echte innovatie op de cosmetica-markt!”


Dr. Stefan Müller is gepromoveerd chemicus en lid van de Duitse Vereniging voor Wetenschappelijke en Toegepaste Cosmetica (DGK). Dr. Müller beschikt over jarenlange ervaring in research, ontwikkeling en consultancy van verschillende bedrijven. Als directeur van Cosmetic Consulting is hij bovendien vakkundig specialist voor vragen over dermatologie en cosmetica.
Dr. Stefan Müller

HET 3-VOUDIGE EFFECT VAN DERUBA:

Om roodheid van de huid zo goed mogelijk te kunnen bestrijden, hebben onze dermatologische experts zich als doel gesteld, een innovatieve speciale crème te ontwikkelen die de patiënten direct en voor lange tijd kan helpen. En dit doel hebben de experts inderdaad bereikt – met de Deruba crème en zijn unieke 3-voudige effect!

Innovatie door onderzoek: pigmenten in microcapsules

De in Deruba aanwezige pigmenten in microcapsules geven bij huidcontact zeer fijne kleurpigmenten af en passen zich aan het huidbeeld aan. De daarnaast aanwezige en speciaal ontwikkelde groene kleurpigmenten van Deruba neutraliseren de roodheid van de huid extra.

Resultaat: de roodheid van de huid wordt direct na het insmeren gecamoufleerd en de teint ziet er frisser en egaler uit.

Dat zegt de expert:

„Slim: voor het camoufleren van de roodheid werd aan Deruba de speciale groene kleurdeeltjes toegevoegd. Dit idee heeft zijn oorsprong in de kleurenleer: Groen is de complementaire kleur bij rood en daardoor ideaal om de roodheid van de huid te neutraliseren!“
Dr. Stefan Müller

Technologie met actieve stoffen

Onderzoek toonde aan dat Deruba op de rode plekken in het gezicht de huid kalmeert en de roodheid voor langere tijd wordt verzacht. Dit wordt door de in de formule aanwezige actieve stof α-Bisabolol extra ondersteund.

Resultaat: cosmetische roodheid van de huid wordt zichtbaar gereduceerd, waardoor het huidbeeld er gelijkmatiger uitziet.

Dat zegt de expert:

„Bij de ontwikkeling van Deruba werden een groot aantal potentiële werkstoffen aan intensieve tests onderworpen. Het was een enorme uitdaging de juiste formule te vinden, die aan de vereisten van onze innovatieve speciale crème voldeed. Na een lange testfase viel de beslissing uiteindelijk op de actieve stof α-Bisabolol samen met sheabutter, panthenol en bijzonder lichte verzorgende oliën. En terecht: met haar voor de huid kalmerende werking is deze formule ideaal afgestemd op de eisen van een gevoelige rode huid!“
Dr. Stefan Müller

UV-filter-combinatie

Door de dunner wordende ozonlaag komt steeds meer UV-straling ongehinderd op de huid. UV-straling wordt over het algemeen in twee soorten onderverdeeld: UVB-straling bereikt voornamelijk de bovenste huidlagen en kan daardoor roodheid veroorzaken. UVA-straling dringt in diepe huidlagen binnen en kan daardoor een verbreding van de vaten veroorzaken die zo roodheid veroorzaakt. De UV-filter combinatie in Deruba biedt een gecombineerde bescherming: De UV-straling wordt voor 98% effectief geblokkeerd. De UV-straling wordt duidelijk gereduceerd. Op die manier kan Deruba ertoe bijdragen dat er minder nieuwe roodheid ontstaat.

Resultaat: de gevoelige huid wordt tegen UV-straling beschermt en het ontstaan van nieuwe roodheid kan worden gereduceerd.

Dat zegt de expert:

„Wat eenvoudig klinkt, was in werkelijkheid een hele onderneming: de ontwikkeling van een speciale crème met werkzame inhoudsstoffen tegen roodheid van de huid, gecombineerd met een zeer hoge UV-factor en daarbij een aangenaam lichte textuur betekende voor ons een enorme uitdaging! Uiteindelijk werd dit echter met succes bekroond: Het is ons gelukt voor Deruba een UV-filter-combinatie met beschermingseffect te ontwikkelen – de perfecte aanvulling voor direct en lange duur effect!”
Dr. Stefan Müller