België | Belgique

WAT U OVER ROODHEID MOET WETEN

WAT IS ROODHEID VAN DE HUID?

Roodheid van de huid is meestal van cosmetische natuur. Wanneer de nare rode plekken op wangen en neus steeds weer of zelfs voortdurend ontstaan, kan dit voor de persoon in kwestie een zeer onaangenaam probleem worden. Velen voelen zich daardoor in hun levenskwaliteit sterk beperkt.

OORZAAK EN ONTSTAAN

Oorzaak voor roodheid van de huid is meestal een sterkere doorbloeding van de vaten bij de wangen en de neus: dan verbreden zich de bloedvaten en de aderen onder de huid waardoor roodheid van de huid van buitenaf zichtbaar wordt. Vooral door de dunner en ouder wordende huid komen deze adertjes steeds duidelijker tevoorschijn. Ook overmatige blootstelling aan zonnebestraling over meerdere jaren (UVA- en UVB-stralen) kan de roodheid van het gezicht versterken.

Dermatologen maken verschil tussen tijdelijke en voortdurende roodheid van de huid (zoals bijvoorbeeld couperose).

Volgende factoren kunnen ervoor zorgen dat roodheid van de huid eerder ontstaat:
  • het normale ouder worden van de huid
  • een zwak bindweefsel
  • verkeerde huidverzorging, bijvoorbeeld het gebruik van vethoudende crèmes en make-up
  • vethoudende, te hete of zure voeding
  • sigaretten- en alcoholgebruik
  • stress
  • extreme temperaturen (hitte/kou)

FREQUENTIE EN GEVOLGEN

In België lijden bijna 1 miljoen mensen aan permanente roodheid in het gezicht, waarvan 65% vrouwen. Meestal ontstaat de roodheid vanaf de leeftijd van 30 jaar. De roodheid in het gezicht is eerst vaak alleen een ongevaarlijk, cosmetisch probleem. Niettemin is het lijden bij de persoon in kwestie, vooral bij vrouwen, toch vaak hoog. Velen van hen voelen zich niet prettig in hun huid – wat begrijpelijk is omdat de rode plekken voor iedereen te zien zijn: In het gezicht, normaal gesproken vaak op de wangen en de neus. Niet zelden lijden hieronder ook het gevoel van eigenwaarde en de levenskwaliteit. Maar dankzij de unieke ontwikkeling van onze dermatologische experts kan roodheid niet alleen worden bedekt, maar ook langdurig worden verminderd. Bovendien kan Deruba het ontstaan van verdere roodheid van de huid voorkomen. Ons doel is met de speciale Deruba crème zoveel mogelijk vrouwen te helpen die onder hun uiterlijk lijden.

Een tip van onze dermatologische experts:

„Laat u niet op de kop zitten door permanente roodheid van de huid! Met Deruba hebben wij een speciale crème voor u ontwikkeld die roodheid van de huid met zijn unieke 3-voudige effect direct camoufleert, langdurig verzacht en de kans op het ontstaan van nieuwe roodheid van de huid kan verminderen. Tegelijkertijd heeft Deruba de lichte textuur en de verzorgende en de tonende eigenschappen van een dagcrème of make-up. Overtuig uzelf!“
Dr. Stefan Müller